Les/Alu 92

So okna z najboljšo kombinacijo uporabnosti in izolacije, saj omogočajo vgradnjo izolacijskih stekel z vrednostjo 0,5 W/m2. Omogočajo vgradnjo troslojnih termopan stekel, aluminijasta maska pa ne zahteva posebne nege.
Število plasti

Število plasti

4

Učinkovitost profila

Učinkovitost profila

Uf=1,2W/(m2k)

Premer profila

Premer

Krilo 104 mm Okvir 92 mm

Specifikacije stekla

Steklo

Ug=0,5 W/(m2k)

Specifikacije zvočne izolacije

Zvočna izolacija

Rw ≈ 32 dB

Specifikacije toplotne izolacije

Toplotna izulacija

Uw=0,8 W/(m2K)

Kakovost ki traja

Leseni del okna debeline 78 mm je iz kakovostnega lepljenega lesa, brez zunanjega dolžinskega spoja. Skupna debelina okvirja z ALU masko je 92mm. Serijsko sta vgrajeni dve tesnili, robovi pa so zaobljeni za boljši in enakomernejši nanos barve. 

MATERIAL

Lesena okna bodo vaši hiši dala oči, katerih pogled bodo mimoidoči težko spregledali. Da bo harmonija hiše kar najbolj popolna, lahko izdelavo oken popolnoma prilagodimo vašim željam, z njimi izboljšamo toplotno in zvočno izolacijo ter vas zaščitimo pred sončnimi žarki. Naša okna izdelujemo iz kvalitetnega lepljenega lesa različnih drevesnih vrst, barvana pa so z vodnimi barvami priznanega finskega proizvajalca Teknos. Vgrajujemo okovje znamke Roto – NT z nosilnostjo do 150 kg in osjo 13 mm, za zasteklitev pa poskrbi slovensko podjetje Reflex iz Gornje Radgone.

TEHNOLOGIJA

Izdelava oken se s časom spreminja in v zadnjem deseletju smo bili priča velikemu tehnološkemu napredku v lesarski industriji. Zaradi tega smo našo proizvodnjo posodobili tudi mi in vam tako sedaj lahko ponujamo vrhunska okna, izdelana s sodobno tehnologijo po individualni meri vsakega posameznika

Za razliko od mozničenja, ki se uporablja v bolj masovno usmerjenih proizvodnjah, naše vezi izdelujemo po preverjenem sistemu čep-zareza, zunanje profiliranje okvirjev in kril pa izvajamo po lepljenju elementov. Različne debeline profilov nam omogočajo vgradnjo praktično vseh vrst termopan stekel, same profile pa lahko izdelamo v moderni, zaobljeni ali rustikalni obliki.